New Room New Look

Posted: July 9, 2009 by dx-6 in Architecture Project

Time ignites changes and by time requires expansion for not to be outgrown by the changes. In this project the family living within the house is on their shifting phases. Growing up and growing old, comes new needs to be comforted. The new expanded space will provide enough room as an answer to their requirement.

LOCATION: PURI ANGGREK MAS, PARUNG

STATUS: UNDER CONSTRUCTION

puri anggrek mas

new space

Advertisements

Dancing in Harmony

Posted: April 29, 2009 by andriyatmo in Design Competition

RUNNER UP, DESIGN COMPETITION FOR INTEGRATED FACULTY CLUB,

UNIVERSITY OF INDONESIA 2009

The integrated faculty club becomes a place for the harmony of mind, body and nature. The programming reflects a process of natural growth and at the same time celebrates the iconic role of scholarly institution within the society. These are implemented into the spatial quality and spatial relationship that reflect a collaboration between the physical entities of the building and its natural contexts; a balance between the inner scholarly mind and public engagement. Dancing in harmony is an elegant collaboration between all elements, guided by principles of sustainability, reflecting scholarly forward-looking ideas that respect natural growth.

dancing in harmony

inside

promenade copy

Renovation

Posted: January 23, 2009 by dx-6 in Architecture Project

LOCATION: KOTA KEMBANG

STATUS: UNDER CONSTRUCTION

imami's house

dining room

CONSTRUCTION PHASES

1

2

3

Grayscaled House

Posted: December 29, 2008 by dx-6 in Architecture Project

Bold statement didn’t mean that it couldn’t come in a graceful result. This grayscaled house is a personification of the family who’s about to embark on their new life. While the house had a not so understated angle, it still held awareness and keeping harmony with the surroundings.

LOCATION: JL. WARUNGSILAH, CIGANJUR

grayscale

combination

thin column

courtyard

 

Concretizing The Concrete

Posted: November 19, 2008 by dx-6 in Design Competition

ENTRY, DESIGN COMPETITION FOR ROOSSENO CENTER,

UNIVERSITY OF INDONESIA 2008

night

entrance

corridor